Csapatbajnoki forduló: erősen foghíjas csapatokkal

Hétvégén Sülysápon vendégeskedtünk, ám sok tétmeccsre nem került sor, hiszen valahogy nem sikerült a megfelelő párokat összehozni... A Pest megyei régió végül simán győzött a Tornádó ellen, de a csapatbajnokság szakmailag egyelőre nem azt hozza, amit pedig várni lehetett volna tőle - igaz, sok hiányzóval felálló együttesek esetében ezt el sem lehet várni.

Pest megyei régió - Észak-alföldi Tornádó 25-6

Kezdjük azzal, ami nem jó! A csapatbajnokság ötlete rendben van, ám a megvalósítása kevésbé. A DVSC-hez hasonlóan jó pár klub, sőt, régió sem tud olykor kiállítani versenyzőket bizonyos súlycsoportokban, míg azokban, ahol igen, az ellenfélnek nincs embere - ez tendencia lassan... Ezért alakulhatnak ki olyan versenyek, amikor ténylegesen a csb keretén belül csak pár mérkőzés zajlik, míg többen megkapják bunyó nélkül a győzelemért járó pontokat (nincs ellenfelük), viszont, hogy mégis bokszoljanak, kerítenek nekik valakit, így mégis van haszna az elutazásnak, ám nem az eredetileg tervezett módon. Ráadásul a tétmeccsek közül is volt már olyan, ahol az egyik felet fel kellett tuningolni pár kilóval (vagy le - utóbbi nyilván nehezebb), hogy éppen megverekedhessen egy másik emberkével - ám az ilyen összecsapások szakmaisága erősen megkérdőjelezhető.

Mindenesetre álljon itt a most szombati "menü", amikor is Sülysápon vendégeskedett régiónk - s kapott ki elég rendesen...

Akik meccs nélkül nyertek:

Bernáth Richárd (40 kg, serdülő), Balogh Zsolt (50 kg, junior), Gumhold Albert (69 kg, ifi).

Akik meccseltek, de kikaptak:

Béres Dániel (66 kg, junior) - Barta Gergő ellen, Kovács Dávid (56 kg, ifi) Szaka István ellen, illetve Vánczku Attila (64 kg, ifi) Lóczi Gergő ellen.

A többi súlyban a mi régiónk nem állított ki bokszolót, így ezeket meccseket automatikusan elvesztettük.

Összesítésben 25-6-ra nyert a Pest megyei régió, gratulálunk nekik!

A Tornádó csapatával Salánki László és Vánczku Csaba voltak ott edzőként, illetve Nagy Tímea (lásd a fenti fotón őket).

Salánki László tréner annyit tett hozzá még a saját versenyzői kapcsán, hogy a bemutató jellegű mérkőzéseken mind Balogh Zsolt, mind Bernáth Ricsi jól bunyózott, holott ezek amolyan összerakott párok voltak, nem kevés súlykülönbséggel olykor. Ami pedig Kovács Dávidot illeti, ő tétmérkőzésen bokszolt, ráaásul megkapta a torna legjobb vendégbokszolójának járó elismerést, ám tény, hogy ismét össze kell szednie magát tavalyi ifjúsági magyar bajnokunknak, ez ugyanis kevés lesz a jövőben... Szaka István, aki a válogatottban érdekelt most kemény ellenfélnek bizonyult, s edzőnk szerint jogosan nyert Kiskutya ellen. Igaz, másfél meneten át nagyon jól ment a boksz Dávidnak (sőt, az egész csata kimondottan élvezetes volt), ám ekkor kijött, hogy nincs rendben a DVSC-s fiú kondija - amit az utóbbi egy hónapban még nem sikerült tökéletesen újraépíteni (ugye, nem múlik el nyomalanul a kihagyás...). Mások is bunyóztak (versenyen kívül), közülük a berettyóújfalui Gumhold Albert gyors, szép KO-sikert aratott...

Ami a folytatást illeti, hamarosan U21-es bajnoki forduló következik (július 12-én).