Pofonparti eredmények és képek

Pofonpartiztunk egy jót Debrecenben. A szombati eseményen 18 párban bokszoltak a fiatalok a DVSC termében. IDE és IDE kattintva egy-egy képgalériát nézegethettek meg. Eredmények alább. Az eseményt Faragó András mentőstiszt előadása vezette fel, aki a bokszmérkőzéseken előfordulható rendkívüli eseményekre, sérülésekre, pontosabban az azokra való reagálásra hívta fel a figyelmet részletes előadása során, különös tekintettel az ájulásokra, koponyasérülésekre. MIndez rendkívül hasznos volt mind a meghívott edzők, mind a mérkőzésvezetők, rendezvényszervezők számára.

Az előadás során Faragó András (a jobb képen éppen egy nyertes nyíregyházi bunyós kezét vizsgálja győzelme után) elsősorban azt a témát boncolgatta, hogy mit és milyen gyorsan kell tenni, ha bármiféle sérülés történik a ringben egy bokszmeccs alatt, sőt, akár egy szimpla bunyós edzésen. Az eszméletvesztés - ha mondjuk mérkőzés alatt történik - különösen gyors reagálást igényel a mérkőzésvezetőtől, aki a legközelbb helyezkedik el az eseményekhez. Neki rögtön stabil oldalfekvésbe kell helyeznie a sérültet, megnéznie, hogy van-e légzés, és az idegen testet (gyakorlatilag a fogvédőt) eltávolítania a légutakból, illetve ezeket az utakat megtisztítani.

Amikor koponya- vagy csontsérülés történik szintén sokat számít a gyos és szakszerű reagálás a jelenlévők részéről, akármilyen sportesemény zajlik, és akárki van a közelben, ám ez az előadás elsősorban a küzdősportokra, azon belül is az ökölvívásra tért ki. A mentőstiszt egy úgynevezett ambubabán be is mutatta a legelső teendőket.

KLASSZIKUS K.O.

Ami a mérkőzéseket illeti, sajnos éppen volt egy olyan eset, amikorélőbn megtapasztalhattuk, hogyan kell gyorsan é szakszerűen reagálni, ám jelentjük, hogy a nagyváradi Boca  Krisztián már 1-2 perccel az eset után jól volt és az eredményhirdetésre is a saját lábán mnt oda (lásd a bal első képen az eredményhirdetést). Őt egyébként a harmdik mentben a DVSC-s Lakatos János KO-zta le egy jól eltalált jobbcsapotta, ami után bizony vetélytársa zsákként dőlt össze. A klasszikus K.O. mint ökölvívó jelenet dicséretet érdemel, ám természetesen senkinek sem kívánjuk annak elszenvedését.

EREDMÉNYEK (vastaggal a győztesek) - 2015. május 16. Debrecen
UP - gyerek
IFI - Ijúsági
SER - serdülő
JUN - junior

DVS - DVSC
DSC - Dávid SC
JKS - Jászalsószentgyörgy
BAS - Basti Box Nagyszalonta
GIM - Nagyvárad
BMS - Beretyóújfalui Munkás SE
HBO - Hajdúböszörmény

1. UP László Patrik (DVS) - Varga Richárd (JKS) 0-3
2. UP Grósz Bianka (JKS) - Nagy Angelika (HBO) 3-0
3. IFI Gyarmati Márk (DSC) - Patai Sándor (DVS) nem hirdettek eredményt. bemutató meccs volt
4. UP Kókai István (JKS) - Rézműves Norbert 0-3
5. SER Vánczku Attila (DSC) - Rézműves Richárd (DVS) nem hirdettek eredményt, bemutató meccs volt
6. IFI Tóth Miklós (DSC) - Balogh Miklós (DSC) 2-1
7. UP Grósz Alex (JKS) - Tóth Rajmond (DSC) 3-0
8. SER Bulbaka Adelin (BAS) - Fortunyák Patrik (DSC) 0-3
9. JUN Dzsugán Dominik (DSC) - Zámbó Ákos (BMS) 3-0
10. JUN Suha Balázs (DSC) -Birau Claudi (GIM) 1-2
11. JUN Iga Marius (BAS) - Papp Bence (DSC) 0-3
12. JUN Incikau Denis (BAS) - Béres Dániel (DSC) 0-3
13. JUN Török Tamás (BMS) - Major Róbert (DSC) TKO 1. (sajátos eset volt, mert rossz fovédője volt a berettyói srácnak, aki így nem tudott bokszolni és pár másodperc után abba kellett hagynia a meccset - pech)
14. JUN Boca Krisztián (GIM) - Lakatos János (DVS) K.O. 2.
15. JUN Szelecsán Bogdán (GIM) - Söprűs Zsolt (DVS) 0-3
16. JUN Bara Raul (BAS) - Felföldi Botond (DVS) TKO 3.
17. UP Malica Bogdan (BAS) - Tóth Kristóf (DSC) 2-1
18. SER Vass Norbert (BAS) - Béres Levente (DSC) 2-1

Folytatás következik hamarosan a pofonpartik sorában!

Mindenkinek köszönjük a részvételt és a tiszta küzdelmeket!

Fotók: Koppányitól