Vecsésen pofozkodtunk hétvégén

A térség (Észak-alföldi Tornádó ökölvívó régió) közös bokszcsapata a hétvégén Vecsésen bunyózott, ahol a II. Varga Viktor Ökölvívó Emléktornán harcoltak bunyósok a DVSC-től, illetve Berettyóújfaluból, valamint a nyíregyházi Dávid SC-ből (és Szolnokról is, bár róluk alig kaptunk infókat). A népes (nemzetközi) mezőnyben felemásan szerepeltek a srácok és az egy szem lány. Ám a remek rendezvény hasznos volt a felkészülés szempontjából.

Edzők a régióból: Zöld Ferenc (DVSC), Nemes József (Berettyóújfalu – BMS), Barkóczi László, Vánczku Csaba, Molnár Bence (Dávid SC).

A régiót érintő eredmények (gyerek, serdülő, junior, ifi):

39 kg: Váry Tamás (VEC) - Béres Olivér (DSC) TKO 3.

41,5 kg: Kövesdi Bence (COS) - Vastag István (SZO) 0-3

46 kg: Bernáth Attila (DVS) - Karamani Sinaver (SRB) 3-0

46 kg: Nádasdi László (VEC) - Dzsugán Dominik (DSC) 3-0

70 kg: Szabó Áron (SZO) - Gábrisch Krisztián (HTS) 0-3

63 kg: Pócza Miklós (CSB) - Suki Sándor (SZO) TKO 3.

54 kg: Suha Balázs (DSC) - Hegedűs Dániel (HTS) TKO 3.

48 kg: Bücs Károly (VEC) - Molnár Ádám (SZO) 3-0

81 kg: Szabó Roland (COS) - Balogh Miklós (DSC) 3-0

70 kg: Svitek Jenő (FTC) - Majoros Róbert (DSC) TKO 1. - Majoros a legharcosabb versenyző díját is megkapta

64 kg: Lóczi Gergő (VEC) - Vánczku Attila (DSC) TKO 2.

66 kg: Czibak Benjámin (FTC) - Béres Dániel (DSC) TKO 2.

64 kg: Gumhold Albert (BMS) - Kolompár Erik (KÖB) 0-3

Lány/ifi:

+80 kg: Pallás Szimonetta (DVS) – Kovács Eszter (VEC) TKO 1.

(A fotón sajnos nem szerepel mindenki, csak akik még a végén is ott voltak a régióból. Balról: Balogh Miklós (DSC), Vánczku CSaba edző és fia, Vánczku Attila, Béres Dániel, Barkóczi László edző (DSC),Nemes József edző (Berettyóújfalu), Zöld Ferenc edző (DVSC), alsó sor balról: Béres Olivér (DSC), Pallás Szimonetta (DVSC), Gumhold Albert (Berettyóújfalu), Bernáth Attila (DVSC).

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Zöld Ferenc (DVSC): - Pofonparti jellegű verseny volt, jó rendezéssel. Nemzetközivé tették azzal, hogy a szerbeket is meghívták. Velük egyébként a kapcsolatot igyekszem tartani, hátha eljönnek hozzánk, Debrecenbe is majd hasonló versenyre. A meccsek előtt Varga Viktor sírjánál koszorúzás volt a vecsésiek részéről. A meccsek ezután pörgősen haladtak. Felemás eredmények születtek a régió szempontjából, hiszen volt 1-2 érdekes bírói megmozdulás a Dávid SC kárára, de ebbe én jobban belefolyni nem szeretnék. A mi részünkről Bernáth Attila ugyebár nyert (róla Barkóczi László megbízott tréner nyilatkozott bővebben - a szerk.), míg Pallás Szimi hozta a kötelezőt. Vele nem voltam 100%-ban  elégedett, mert még jobban meg tudta volna verni ezt a lányt. Jó az, ha vannak hosszabb meccsei valakinek a gyakorlás időszakában, de ne "én" tegyem azzá őket, azt mondom. A dinamika nem volt rossz, de lehetett volna jobb is.

A szintén DVSC-s Bernáth Attiláról Barkóczi László (DSC) nyilatkozott, hiszen Salánki László edző, aki most a válogatottnál dolgozott őt kérte fel a ringsarokba: - Az elején nem érezte még annyira az ütőtávot, de hamar belejött, és egyre jobb bunyóval magabiztosan hozta egyhangú pontozással a meccsét. (Attila ugyebár szerb, tehát ismeretlen ellenfelet kapott, ám nem fért kétség ahhoz, hogy ki a jobb - a szerk.)

Barkóczi Laci aztán a sajátjait is értékelte: - Azzal szeretném kezdeni, hogy a szervezők egy nagyon igényes versenyt rendeztek.  Ami az ítéleteket illeti, abban valóban voltak kifogásaim, amit szóvá is tettem a tisztelt bírói kar felé. Sajnos, mint edző ezzel nem bírok megbarátkozni, hogy például miért kell inteni egy olyan versenyzőt, aki folyamatosan jobb, erősebb az ellenfelénél (Suha Balázs). A másik kifogásom pedig az volt, hogy a versenyzőm (Béres Dániel), nagyon tiszta találatokat vitt be az elején, számolni kellett volna az ellenfélre, de nem tették meg. Viszont a második menet elején az én versenyzőmet kétszer megszámolták. Értetlenül álltunk a helyzet előtt, ezért úgy döntöttem, hogy feladom a mérkőzést, mert nem kívántam ehhez tovább asszisztálni.

Nemes József (Berettyóújfalu): - Albival (Gumhold Albert – a szerk.) elégedett vagyok, hiszen 1 év kihagyás után is remekül bokszolt. Az ellenfele egy nagyon erős, technikás kőbányai srác volt. Mindketten rengeteget ütöttek, viszont hiányzott az egy év kihagyás miatt elmaradó közös munka a győzelemhez.