Ifi ob Debrecen: 4 régiós arany, 2 ezüst, 1 bronz, DVSC csapatbajnoki cím

November 9-én rendezték meg a tíz döntőt a 2014-es ifjúsági országos bokszbajnokság debreceni versenyén. Az előző három napban is érdekes csatákat láthattunk a Gizella utcai csarnokban, ám a finálék hozták a legnagyobb találkozásokat. Az Észak-Alföldi Tornádó ökölvívó régió sikeres ifi bajnokságot zárt. A DVSC Debrecenből 3 egyéni aranyérmest (Kovács Dávid 49 kg, Tóth Ádám 69 kg, Komor László +91 kg), a Harangi SE Hajdúsámsonból plusz egyet (Siroki János 56 kg) tud felmutatni, míg a két nyíregyházi klub, a Dávid SC és a Big-Boxing NYVSC is gazdagodott 1-1 ezüsttel (amelyek aranyak is lehettek volna akár: Gyarmati Márk 56 kg és Kovács Richárd 60 kg). Egy súlyban (56 kg) egyébként régiós házi döntőre került sor - itt a már említett Siroki és a Dávidos Gyarmati csapott össze.

3 arany: Kovács Dávid, Tóth Ádám, Komor László (DVSC mind) és Siroki János (HISE)
2 ezüst: Kovács Richárd (NYVSC) és Gyarmati Márk (Dávid SC)

1 ezüst: Herczeg Zsolt (Szolnok)

Hajdú.Bihar megye legjobbja: Komor László (DVSC, balra)
Az ifi ob legjobbja: Tóth Richárd (Ring Sport Kaposvár, jobbra)
 

150 darabos KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA!

IFJÚSÁGI ORSZÁGOS BOKSZBAJNOKSÁG - DÖNTŐK 2014 - Debrecen

(Vastaggal a győztesek, egyúttal MAGYAR BAJNOKI ARANYÉRMESEK.)

49 kg:
Horváth Zoltán (Varkocs György SE, Székesfehérvár)  - Kovács Dávid (DVSC, Debrecen) 0-5

52 kg:
Tar Sándor (Gladiátor Boksz Akadémia Alapítvány Tatabánya) - Csóka Nándor (Gladiátor Boksz Akadémia Alapítvány M1 Fitness-Miskolc) 5-0

56 kg:
Gyarmati Márk (Dávid SC, Nyíregyháza) - Siroki János (Harangi SE, Hajdúsámson) 2-3

60 kg:
Kovács Richárd (Big-Boxing Nyíregyházi VSC) - Könnyű Richárd (Egri Sportiskola) 1-4

64 kg:
Turbucz Sándor (Kőbánya SC, Budapest) - Tóth Richárd (Ring Sport Kaposvár) 0-5

69 kg:
Tóth Ádám (DVSC, Debrecen) - Bársony Bernárd (Vasas SC, Budapest) 3-2

75 kg:
Papi Bence (Madárfészek Ökölvívó Akadémia-Vecsés) - ifj. Tóth Imre (Nehézatlétikai Boksz Club Gyöngyös) 3-2

81 kg:
Wéber Dániel (Sopron Gyevát) - Berki Károly (Központi Sportiskola, Budapest) 0-5

91 kg:
Fehér Márió (Egri Sportiskola) - Kóczé Artúr (Vasas SC, Budapest) 1-4

+91 kg:
Oláh Gergely (Madárfészek Ökölvívó Akadémia Salgótarján) - Komor László (DVSC, Debrecen) 0-5

CSAPATBAJNOK: DVSC - 3 arany, 2 5. hely (lenti kép), 2. Madárfészek Akadémia, 3. KSI

Frissítés: a viadalról a napokban az utanpotlassport.hu oldalon is jelent meg egy írás (katt IDE).
 

Ami a mieinket illeti, ejtsünk néhány szót róluk!

49 kilóban a DVSC-s Kovács Dávid az egész bajnokság alatt meggyőző és eltökélt volt. Igazából utólag edzője, Saánki László és ő maga is azt mondta, hogy az elődöntőben az MTK-s Danó Vilmos ellen kellett a leginkább megküzdenie, de persze a döntő sem volt sétagalopp, már csak a tétje miatt sem. Ő azonban megérdemelten állhatott fel végül a dobogó tetejére. Igazából a Kiskutya becenevű hadházi srácon az egész torna alatt nem talált fogást senki sem, ő pedig egyre érettebb boksszal jelentkezik, így nem volt vitás ki most a legjobb ebben a kategóriában az országban.

56 kilóban a már említett régiós házi döntőben hatalmas csata zajlott váltakozó sikerrel (és ezt nem csak udvariaságból írjuk, gondolván, hogy két régiós öklözőről egyformán jót írjunk) a nyírségi Gyarmati Márk és a sámsoni Siroki János között. Kívülről úgy tűnt, hogy bármerre eldőlhetett volna a csata, mivel Sirokinak voltak lehengerlő pillanatai, találatai, ám Gyarmati ment, mint a gép és bizony olykor majdnem sikerült bedarálnia, illetve meglepnie vetélytársát. A pontozók is hasonlóan láthatták a döntőt, mivel végül csak 3-2-vel hozták ki nyertesnek Sirokit. A másik fél érthetően lekettyent ezen, de igazából mindkét fiút dicséret illeti a bemutatott meccsért. Sirokié lett az arany, Gyarrmatié az ezüst. Soha rosszabb döntőt!

60 kilóban az NYVSC-s Kovács Richárd bizony sokak szerint megverte az egri Könnyű Ricsit, a súlycsoport hazai, favorizált versenyzőjét - mellesleg nem érdemtlenül, hiszen például az ifi olimpiáról ő hozta haza a magyar csapat egyetlen érmét, egy ragyogó bronzot (simán több is lehetett volna, de elődöntőjét akkor a pontozók másként látták...). Mindenesetre a magyar ifi bajnoki döntőben emberére akadt Könnyű. Odáig mindkét bunyós remek öklözéssel menetelt, s itt a két vitathatatlanul legjobb csapott ösze. Kovács Ricsi nem tisztelte ellenfelét és megmutatta, hogy legutóbb az ifi Eb-re nem véletlenül őt hívták be a válogatottba - igaz, Könnyű akkori megbetegedése miatt. Nagyon megdolgozta Kovács az ellenfelét, és Könnyű néha nehéz helyzetbe került. Ám tény az is, hogy az egriek klasszisa sem maradt a nyírségi bunyós adósa, így remek, nagyon látványos meccs kerekedett ki ebből a fináléból. Végül 4-1-re nyert Könnyű Ricsi, ami azért volt, akit meglepett - másokat nem. De hát, ahogy az LGT is énekli: ilyen a boksz.

69 kilóban a nap egyik legérdekesebb meccse volt várható, hiszen a válogatottnál első számú bokszoló, Bársony Bernárd (Vasas) és a DVSC-s Tóth Ádám csapott össze. Riválisok, akik amúgy jóban vannak... Az addigi meccseken Bársony nem volt annyira meggyőző, mint Tóth, de ugye egy döntő más kategória már. Mindenesetre a hazaiak verasenyzője megérezte, hogy el lehet kapni Bársonyt, s eszerint is bunyózott. Nem hagyta a másik stílusát magára erőltetni, s bár változatos jó meccset láthattunk, uralta azt Tóth. Bársonynak is voltak remek momentumai, ám - hogy kicsit hazabeszéljünk - mi egyre nyugodtabbak lettünk, látva, hogy ha nem is sokkal, de szerintünk is jobban bokszolt ezen a napon Tóth. Az eredményhirdetés aztán elhúzódott, volt nagy tanakodás, meg minden. Végül Tóth örömében térdre rogyott (ám keze a magasba lendült), Bársony pedig hitetlenkedve rázta a fejét és lászott rajta, nagyon csalódott amiatt, hogy neki ezúttal csak az ezüst jutott. Mi azt gondoljuk, hogy a 3-2-es szoros pontozás nem érdemtelenül hozta ki a Salánki László emberét bajnokként. Ezen az ifi ob-n a két tehetséges srác közül inkább Tóth Ádám bunyózott a bajnoki címet eltökélten megszerezni akaró módon.

+91 kilóban a DVSC-s Komor László kemény ellenfélre akadt a salgótarjáni Oláh Gergely személyében. Jó volt látni a férfias küzdelmet, amelyben azonban egyértelműen Komor dominált, s Oláhtól az is szép teljesítmény volt, hogy végig állta a sarat, időnként pedig remek visszatámadásai voltak. Összességében véve nem lehetett kérdés azonban, hogy kinek a kezét fogják magasba emelni. Komor ütőereje és koncentrációja meghozta az aranyat neki.

Fotók: 1. a DVSC 3 aranyérmese, Tóth, Kovács és Komor, előttük Szabó Ildikó klubvezető, Salánki László edző és Szabó Sándor klubelnök, 2. a HISE aranyérmese Siroki (középen kupával) és a Dávid SC ezüstöse Gyarmati (pirosban), jobbra a két KSI-s srác, Laska és Császár, előttük balról Barcsa Lajos debreceni alpolgármester. Szabó Ildikó és Salánki Zoltán edző, 3. Komor László HBM legjobbja és edzője Salánki László, 4. Tóth Richárd az ob legjobbja és edzője Vajmi Csaba, 5. Kovács Dávid győz a döntőben, 6. Siroki János és Salánki Zoltán edző a döntő megnyerése után, 7.  Kovács Richárd (NYVSC) a dobogó második fokán, Könnyű aranyérmes, 8. Tóth Ádám a döntő megnyerése után, 9. Komor László Oláh Gergellyel döntőzik, 10. a DVSC csapata (pár hiányzóval), Komor László, Salánki László edző, Kovács Dávid, Tóth Ádám, Patai Sándor, Kékesi Béla, Zöld Ferenc edző, (alsó sor balról) Szabó Ildikó klubvezető, Pajna Zoltán volt alpolgármester (Debrecen), jelenleg a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke, Barcsa Lajos alpolgármester (Debrecen), Szabó Sándor klubelnök (hiányzik a képről a betegség miatt visszalépő Molnár Dávid, a sérülés miatt meccs közben kieső Kovács Zsolt és Volosinovszki Bence, valamint Háda Ádám), 11-15. a régiós érmeseink további egy-egy pillanata...

Fotók: Koppányi Szabolcs