Női világbajnokság: Nagy Kitti hétfőn, Nagy Timi csütörtökön kezd

Régiónk két kiváló öklözője ringbe száll hamarosan a Dél-Koreában zajló női elit kategóriás (vagyis felnőtt) világbajnokságon. Az 57 kilós nyíregyházi (Big-Boxing NYVSC) Nagy Kornélia Kitti holnap, azaz november 17-én egy tajpeji ellen bunyózik.  DVSC 75 kilós felnőtt Eb-bronzérmese, Nagy Timi viszont csak november 20-án, csütörtökön a kazah-új-zélandi meccs nyertesével.

Amellett nem lehet szó nélkül elmenni, hogy az AIBA, vagyis a nemzetközi amatőr ökölvívó világszövetség hivatalos honlapja a vb ideje alatt (sem) működik... No comment.

Ettől függetlenül a meccsek zajlanak majd, mi pedig tudósítunk arról, hogy a magyar válogatottban lévő két régiós versenyzőnk miként szerepel Jejuban (Dél-Korea).

Amit most tudunk:

Nagy Kitti ellenfelének a neve jó egyszerű (Wen-ling Chen). Reméljük, hogy a meccs is az lesz ellene! Meg azt is, hogy az ázsiai származása ellenére (értsd jól, egy tajpeji egy dél-koreai versenyen...) nem Chen, hanem a nyíregyháziak bunyósa léphet tovább majd a hétfői meccsen. Ha sikerül neki, akkor a legjobb 16 közé kerül!

Nagy Tímea csütörtökön a legjobb 8 közé juthat be, ha győz. Vetélytársa - mint fentebb írtuk - vagy egy kazah (Anastassiya Rylina) vagy egy új-zélandi (Roseanna Cox) hölgy lesz. Annyit tudunk Timiről, hogy jól van, akárcsak Kitti, és a két nagy favoritot, az angol és az amerikai lányt egyelőre elkerülte a sorsolása, ami nem rossz dolog, hogy csak később kerülhetnek össze (igaz, még ezen az ágon, vagyis a legjobb 4 között - előtte a legjobb 8 között a világbajnoki címvédő Marshall és az olimpiai bajnok Shields éppen egymásba fut, ha bejön a papírforma, vagyis egyik "eltakarítja" majd a másikat az útból). Persze, addig el is kell jutni! Ám Timit képesnek tartjuk rá.

A két magyar lánynak azonban most csak a tajpeji, illetve a kazah (vagy az új-zélandi) hölgyre kell koncentrálni. Minden más csak ezután jön...

Hajrá, csajok (edzőik itthon Nagy Lajos - Kittié -, illetve Salánki László - Timié)!

A magyar csapat egyébként az alábbi versenyzőkből áll (katt IDE), s már belakta a szállást. A viadal november 25-ig tart.
 

Fotók: 1. Nagy Kitti Jejuban, 2. Nagy Timi Jejuban, 3. Nagy Kitti és Nagy Timi szintén Jejuban (Kitti küldte...)