Döntetlent értünk el a salgótarjáni régiós csapatversenyen

Kimondottan jó szervezésű, remek hangulatú viadalon vagyunk túl, amelyen a hazai Észak-Magyarországi Tigrisek és a mi régiónk, vagyis az Észak-Alföldi Tornádó végül 8-8-at ért el egymással - az eleje egyébként remekül indult a számunkra, hiszen 3 pár után 6-0-ra vezettünk. A torna legjobbja címet Zöld Tamás (DVSC) kapta, aki 5 év után visszatérve meggyőző bunyóval rukkolt elő egy nagyon szívós szlovák ellenféllel szemben. Mellette Bernáth Laci (DVSC), Eszenyi Dani (DVSC) és Horváth Róbert (Dávid SC) győzött a Tornádósok közül.

EREDMÉNYEK

(vastaggal a győztes neve - voltak bennünket nem érintő meccsek is, illetve néhány bemutató jellegű volt, amit nem pontoztak le)

Salánki László és Rácsai András, a DVSC edzői mondták el röviden véleményüket a meccsekről, valamint Barkóczi László a nyíregyházi Dávid SC-ből - ő Vánczku és Horváth kapcsán.

ÉAR (Észak-Alföldi Régió) - ÉMR (Észak-Magyarországi Régió)

I. 2-0

Serdülő 42 kg: BERNÁTH LÁSZLÓ (ÉAR) - BERECZ LIONEL (ÉMR) 3-0

Salánki L.: - Sima meccs volt, jó eredménnyel. (Áprilisban a diákolimpián is a DVSC-s fiú nyert kettejük elődöntőjében - KATT IDE az utána készült interjúért -, ahol Berecz végül harmadik lett, Bernáth azonban aranyat hozhatott Nagykanizsáról haza - a szerk.)

II. 4-0

Junior 50 kg: ESZENYI DÁNIEL (ÉAR) - BERKI ÁDÁM (ÉMR) TKO 2. menet

Rácsai A.: - Sűrű gyerek volt Dani ellenfele, aki azonban úgy hiszem még kevés meccses lehetett. Dani igen meggyőzően bokszolt, már az elejétől fogva, s a második menetben fel is adták a meccset ellene. Szép volt!

III. 6-0

Junior 54 kg: HORVÁTH RÓBERT (ÉAR) - BLASKÓ NIKOLASZ (ÉMR) TKO 1. menet

Barkóczi L. és Rácsai A. is azt mondta, hogy ez akár sima KO is lehetett volna, bár felállt az ellenfél Horváth méretes pofonja után (gyakorlatilag lecsapta vetélytársát a nyíregyházi bunyós).

IV. 6-2

Junior 57 kg: RAMOS RICHÁRD (ÉAR) - BOTOS KÁROLY (ÉMR) 1-2

Rácsai A.: - A törökszentmiklósi Ramos Ricsi ellenfele sokkal magasabb volt nála, és bár akár nyerhetett is volna Ricsi a kiegyenlített mérkőzésen, de én úgy láttam, hogy pár tiszta ütésbe úgymond beleesett és vélhetően ezért adták oda a meccset a pontozók a hazai fiúnak.

V. 6-4

Junior 51. kg: GYŐRÖSI SÁNDOR (ÉAR) - VIRBÁN MARTIN (ÉMR) 0-3

Salánki L.: - Legutóbb végig se ment ez a meccs, szóval Sanyi szépen helytállt a válogatott versenyző ellen, s láthatóan fejlődött azóta, hogy múltkor bokszoltak.

VI. 6-6

Junior 63 kg: VÁNCZKU ATTILA (ÉAR) - OLÁH KÁROLY (ÉMR) 0-3

Barkóczi L.: - Ez egyhangú vereség volt. (Még azt is elmondták a nyírségi szakemberek, hogy Vánczku súlycsoportot váltva egyelőre még erősödéselőtt áll, vagyis bele kell szoknia ebbe a kategóriába).

VII. 8-6

Elit 75 kg: ZÖLD TAMÁS (ÉAR) - PELLER MÁRK (ÉMR) 3-0

Rácsai A.: - Robusztus ellenfelet kapott Tomi, s bár eredetileg úgy volt, hogy ez a meccs is bemutató jellegű lesz, de végül beleszámított a csapattalálkozóba. Nagyon keményen bunyózott az ellenfél, de Tomi nem véletlenül volt többszörös utánpótlás magyar bajnok, a kihagyott öt év után is megcsillantotta tudását. Ezzel vezettünk 8-6-ra a csapattalálkozón.

Zöld Tomi meccse IDE KATTINTVA megnézhető a fészbukon keresztül.

VIII. 8-8

Elit 81 kg: NAGY BENCE (ÉAR) - RÁCZ RÓBERT (ÉMR) 0-3

Rácsai A.: - Nagyon jó meccs volt. Bence ellenfele, egy erős srác - úgy érzem - nagyobbakat ütött. Bencének még ütőerőben fejlődnie kell. Így végül az északi régió kiegyenlített összesítésben.

Nagy Bence meccsének egy része IDE KATTINTVA megnézhető a fészbukon keresztül.

Végeredmény: Észak-Alföldi Tornádó - Észak-Magyarországi Tigrisek 8-8

EGYÉB MECCSEK

Ami a két bemutató mérkőzést illeti, ifj. Tóth Imre Gyöngyösről a mi régiónk bunyósaként lett beírva, s bár nem pontozták le a 71 kilós (ifjúsági) találkozót, de edzőnk, Rácsai Bandi szerint elég egyértelmű volt a fölénye Balázs Alexander ellen. Hasonlóan nem pontozták Salánki Laci öklözője, Siroki László és a válogatott Szőrös Márk meccsét a felnőttek 60 kilós kategóriájában, ám a tréner szerint kiváló, kiegyenlített csatát hozott ez a derbi (akárki nyerhette volna, ha tétre megy), ami azért is örömteli, hiszen Siroki másfél hónapja állt edzésbe ismét egy majd' egyéves kihagyás után. Formáját biztatónak véli Salánki, aki külön megdicsérte bunyósát, és ezután úgy véli, hogy a magyar bajnokságon is jó eredményt érhet el majd, egy erős felkészülést követően.

A végén Salánki Laci azt elmondta, hogy a megbeszéltekkel ellentétben ismét nem kapott ellenfelet egyik nagyon tehetséges "fia", Bernáth Attila, aki Halásztelekhez hasonlóan hiába utazott el, nem mutathatta meg mit tud. Így pedig nehéz a közelgő utánpótlás magyar bajnokságra felkészíteni, felpörgetni, ha "csak" edz a bunyós és nincsenek tétmérkőzései, amit a tréner igencsak sajnált. Ugyanakkor a másik Bernáth, Ricsi sem bokszolt, igaz, őt amolyan bónuszként vitte magával a tréner, hátha akad ellenfele.

Rácsai András az egész verseny értékelésében azt fejtette ki, hogy úgy érzi - mindent egybe véve - igazságos döntetlen született a régiós csapatviadalon, és a DVSC nevében megköszöni a jó rendezést vendéglátónknak, az Észak-Magyarországi Régiónak, hiszen minden flottul ment és jól szervezett volt.

Fotók (Koppányitól mind): 1. Zöld Tamás edzésen (archiv) 2. Horváth Róbert (archiv), 3. Bernáth László (archiv) 4. Eszenyi Dániel (archiv),