Érmekkel tértek haza régiós bunyósaink a Süllős Emlékversenyről - KÉPGALÉRIA IS!!!

Május 24-én, szombaton ért véget a döntőkkel, de már csütörtökön elkezdődött Budapesten, a Vasas termében megrendezett, id. Süllős Gyuláról elnevezett viadal, amit egyúttal régiók közötti bajnokságnak is kineveztek a serdülők korcsoportjában. Az Észak-Alföldi Tornádó végül 2 ezüst- és 4 bronzéremmel fejezte be a küzdelmeket (ebből kettőt a DVSC szállított a Rézműves testvérek révén, míg további két-két érmet a hajdúsámsoniak és a törökszentmiklósiak hoztak haza). Egyaránt sötétkékben, balra Rézműves Ramón, jobbra Bárány István látható a fotókon, vagyis a két ezüstérmes régiós versenyzőnk.

KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA! (A helyszínen készítették a mieink - főleg Szabó Ildikó.)

CSÜTÖRTÖK - három továbbjutónk volt

Az első napon volt kellemetlen meglepetés is a számunkra, hiszen a 38,5 kilósoknál Bernáth Attila (ÉAT) kikapott 3-0-ra Jakab Alextől (Dél-Alföld). Ráadásul edzője Salánki László gyorsértékelésében el is mondta, hogy szerinte Attila ezen a meccsen nem bokszolt jól. "Mindenkinek lehet rossz napja, Attilának is az volt, de azért is vagyok mérges, mert nem igazán csinálta azt amit kértem tőle" - tette hozzá az edző.

Kikapott a szolnoki, de ugyancsak a mi régiónkat képviselő Vastag István is a budapesti Rostás Renátótól 2-1-re. A súlycsoport itt is 38,5 kiló volt. Az ő edzője is nyilatkozott a meccsről. Zsoldos László úgy látta, hogy az első két menet rendben volt, de a harmadik valóban elment. Azt is megjegyezte ugyanakkor, hogy a nem túl magas István a cirka 20 centivel magasabb vetélytársával szemben főleg ezzel a különbséggel kellett megküzdjön, amit nem mindig sikerült áthidalni neki.

Az 50 kilósoknál Rézműves Richárd (ÉAT) Lakatos Ticiánnal csapott össze. A budapesti öklöző nyert 3-0-ra, amely meccs után Rácsai András tréner azt mondta, hogy miként Bernáth Attilának sem ez volt élete napja, úgy Rézműves Ricsiről is elmondható ez. Vagyis sajnos megérdemelte ellenfele a sikert. Igaz, a győztes srác nem volt éppen eredmény nélküli ezelőtt sem, hiszen a diákolimpiát is ő nyerte.

Mezei Dávid szállította az első sikerét az Észak-Alföldi Tornádónak, igaz, ő a HISE (Hajdúsámson) bunyósa az 56 kilósok között. Budapesti ellenfelét, Lakatos Lorenzót (itt jegyezzük meg, igencsak nagy volt a fővárosi hegemónia az elindított versenyzők terén) TKO-val győzte le, már az első menetben, vagyis gyors sikert ért el, s ezzel továbblépett.

Ezek mellett Bárány István (ÉAT - Törökszentmiklós) szintén győzelemmel rajtolt. Ő a budapesti Orgován Zoltánt verte meg 2-1-re, ugyancsak az 56 kilósok versenyében. Tehát ő is várhatta a következő nap eseményeit ezek után.

A 62 kilóban aztán az első DVSC-s siker is megszületett. Rézműves Ramón aratta, méghozzá TKO-val az első menetben, Juhász István budapesti bunyós ellen. Rácsai András tréner azt mondta, hogy bár nyert Ramón, ráadásul könnyen, de lehetett volna összeszedettebb is. (Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy azért egy siker az mindig siker, de való igaz, ahogy a mondás is tartja, nem csak a vereségekből, de a győzelmekből is sokat lehet tanulni.)

A nap, számunkra utolsó eseménye Fátyol Sándor (65 kg) veresége volt 2-2-re a csepeli Budai Renátó ellen. Ez a meccs alakulhatott volna másként is a törökszentmiklósi fiú számára.

PÉNTEK - Rézműves és Bárány a fináléban

Úgy alakult, hogy két régiós bokszolónk, a törökszentmiklósi és a hajdúsámsoni fiú összekerült 56 kilóban... Bárány István végül 3-0-ra legyűrte Mezei Dávidot.

A nap másik érdekeltsége számunkra Rézműves Ramón meccse volt Orbán Béla (Dél-Alföld) ellen 62 kilóban. A DVSC bunyósa nyert, méghozzá 2-1-re, így ő és Bárány részesei lettek a szombati döntőknek.

Volt még egy meccs, amin a sámsoni Jóni István 54 kilóban kikapott 3-0-ra az Észak-Alföld bunyósától, Balogh Dezsőtől.

SZOMBAT (döntők) - két ezüst

Sajnos ezen a napon mindkét srác kikapott a régiónk színeiben. Rézműves Ramón a budapesti Kóczián Dávidtól a 62 kilósok között, míg Bárány István a budapesti Pócza Miklóstól (56 kg). Mindkét mérkőzést 3-0-val adták a győzteseknek a bírák, ám Ramón meccse erősen vitatható végeredményt hozott, így látta a DVSC stábja ott a helyszínen.

Összességében jól szerepeltek mind a térség, mind a DVSC bunyósai, akik klubjukat és az Észak-Alföldi Régiót is képviselték.

DOBOGÓSOK

EZÜST:

Rézműves Ramón 62 kg (DVSC) és Bárány István 56 kg (Törökszentmiklós)

BRONZ:

Rézműves Richárd 50 kg (DVSC), Fátyol Sándor 65 kg (Törökszentmiklós), Mezei Dávid 56 kg (Hajdúsámson), Jóni István 54 kg (Hajdúsámson)

Az összesített csapatrangsort még nem tudjuk, ha kiderül, közölni fogjuk azt is.

Gratulálunk minden bunyósnak (és trénerüknek), akik a régióért bokszoltak, a győztes meccset - vagy meccseket - elérőknek pedig külön is!

A fotók nem a szöveg szerinti sorrendben kerültek feltöltésre.