Ifi ob: 5 érem a régiónknak

Az Észak-alföldi Tornádó bunyósai 8-an neveztek a nemrég Győrben véget ért ifjúsági országos bajnokságra, s közülük 5-en érmet szereztek, valamint egy 5 hely is jutott egy öklözőnknek.

EREDMÉNYEK:

Arany: Bernáth Attila (DVSC) 49 kg
Ezüst: Bernáth László (DVSC) 49 kg
Bronz: Dzsugán Dominik (NYBC) 49 kg, Sebestyén Gergely (DVSC) 91 kg, Béres Dániel (DSC) 91 kg
5. hely: Bárány István (TSZ) 64 kg

A csapatversenyben a DVSC a második helyet érte el.

A 49 kilós mezőny két legjobbja DVSC-s házidöntőt vívott egymással, s nyert közülük a keményebb orrú, hiszen Bernáth Lacit orrvérzés miatt léptették le a harmadik menetben, egy elképesztően nagy meccsen. Az aranyat így csapattársa, Bernáth Attila nyakába akasztották - nem érdemtelenül.

Mögöttük a dobogóra állhatott az újdonsült nyírségi klub (Nyíregyházi Box Club) ifjú tehetsége, Dzsugán Dominik is, aki jól szerepelt addig, amíg nem találkozott a későbbi ezüstérmessel.

A kisváltósúlyban Bárány István Törökszentmiklósról egy szép siker után a későbbi ezüstérmes Jankóval találkozott, és pontozással veszített, így 5. lett.

A nehézsúlyban a DVSC-s Sebestyén Gergely jó meccsen nyert, majd az éremmel a nyakában már visszafogottabb volt és így nem is juthatott döntőbe. A másik nehézfiú, Béres Dániel (Dávid SC) jól bokszolt, de a végül aranyérmessé váló Fehér Koppányon nem tudott túljutni, így a dobogó alsó fokára állhatott.

Szép volt, srácok!

A fotókon helyezett versenyzőink láthatók. 1. Bernáth Attila és László Salánki László edzővel (a két srác különdíjat is kapott). 2. Dzsugán Dominik és Molnár Bence tréner, 3. Béres Dániel jobbra a dobogón, 4. Sebestyén Gergely (archív), 5. Bárány István és Zakar Mihály edző (archív).