Kovács Ricsi és Nagy Lajos a világbajnokságon!

Nagy dolog ez, hiszen a nemrég még ifiben vitézkedő Kovács Richárd, az NYVSC-Big Boxing bunyósa, aki 64 kg-ban kvalifikálta magát a kiemelt sporteseményre immár a felnőttek között is a legjobbakkal nézhet farkasszemet. Ráadásul klubedzője is ott lesz vele, hiszen a régiónk (Észak-alföldi Tornádó) egyik alapító egyesületéből Nagy Lajos is erősíti a magyar válogatott szakmai stábját Németországban. A világbajnokság augusztus 25. és szeptember 2. között tart Hamburgban. Lássuk mit gondolt minderről a szakember!

 

- Ricsi életében is nagy kihívás ez, hiszen nemrég még ifi volt, most meg felnőtt vb-re tart. Van-e, lehet-e elvárásod vele szemben vagy csak adja ki magából ami benne van?

NAGY LAJOS: - Ricsivel szemben az elvárásom, hogy bokszolja ki amit jelenleg tud, és a hozható meccset-meccseket hozza! Ha ezt teljesíti, akár meglepetésembere is lehet a magyar csapatnak, amihez persze egy elfogadható sorsolás is kell.

- Edzőként a válogatott stábjában benne leszel te is. A munkád alapján megérdemelted, de egyébként hogy tekintesz erre a felkérésre és egyben feladatra?

 

NAGY LAJOS: - Köszönöm a MÖSZ elnökének, Erdei Zsoltnak és munkatársainak a megtisztelő lehetőséget, hogy ott lehetek a versenyzőm mellett élete legkomolyabb versenyén. Remélem, sikerül hozzátennem valamit a csapatmunkához, és sikeres világbajnokságot zárunk szeptember 2-án!

Egyébként a hamburgi vébén a magyar válogatottban a 64 kilós Kovács Richárdon kívül a 75 kg-ban érdekelt Harcsa Zoltán és a 91 kg-ban nevezett Hámori Ádám lesz az, akiért szurkolhatunk. A résztvevő országok száma 69-ről 85-re nőtt a két évvel ezelőtti vb-hez képest.

Mindent bele magyarok! Ricsinek (és Lajosnak) pedig külön szurkolunk majd!
Fotó: Nagy Lajos, szöveg: Koppányi Szabolcs