Egy érem és két 5. hely a női junior-ifi Eb-n a régióból

Nagy Angéla (DVSC) bronzéremmel zárt, míg Simon Evelin (DVSC) és Monostori Lídia (Dávid SC) az 5. helyen végzett a szófiai korosztályos női Európa-bajnokságon. Salánki László (DVSC) edzőként segítette a magyar válogatott szakmai stábját Bulgáriában.

EB-BRONZ: NAGY ANGÉLA az ifi 57 kg-osok között először egy nagyon erős horvát lánnyal, Sara Halimivel csapott össze, akit végül megosztott pontozással győzött le a legjobb 16 között, bár edzői egybehangzó véleménye szerint ennél simább volt a csata.

A folytatásban a fehérorosz Yesipenka nem húzta végig a hajdúhadházi lány ellen. Őt már az első menetben TKO-val gyűrte le a Salánki-tanítvány: a taktika szerint nagyon erősen kezdett Nagy, és először fejen találta el számolást érően riválisát, majd később testen is.

Az érem már megvolt, ám a legjobb 4 között a címvédő koszovói Donjeta Sadiku ellen is mindent beleadott a jó formában lévő DVSC-s öklöző. Hatalmas csata alakult ki, ment az adok-kapok, amely során a magyar tehetség sem maradt adósa a koszovóinak. A menetek végét azonban jobban meghúzta Sadiku, így végül pontozással nyert Nagy ellen, aki bár a döntőről lemaradt, ismét jelentős állomáshoz ért pályafutásában, hiszen rangos nemzetközi tornán állhatott fel a dobogóra.

Nagy Angéla esetében azt sem szabad elfelejteni, hogy jelenleg az 57 kg olimpiai súlycsoport. Ha felnőttként is tartani tudja ezt, akkor...

5. HELY: SIMON EVELIN a juniorok 48 kg-os mezőnyében a dobogóra tartó úton az olasz Giulia Alota ellen vérzett el a legjobb 8 között, bár nagyon megdolgoztatta esélyesebb ellenfelét. A nemzetközi porondon abszolút újoncnak számító Simon is dicséretet kapott Ancsin Katától és Kovács Máriától, a válogatott két edzőjétől, benne is nagy lehetőségek vannak a jövőre nézve.

5. HELY: MONOSTORI LÍDIA 46 kg-ban indult a junioroknál. Itthoni edzője, Barkóczi László szerint a tapasztalatszerzés volt a hosszútávú cél, ám emellett mindent megtett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tehetség a jó eredményért is. Az ír Ciara Eve Brien ellen a legjobb 4 közé kerülésért bunyózott Lídia, aki ellen az angolszász bokszoló nagyon keményen kezdett, ám Monostori a 2. menetre látszólag ledolgozta hátrányát, és egy ki-ki meccs alakult ki a két lány között. A tréner szerint volt egy ziccerhelyzete is a magyarnak, ám nem élt vele (lezárhatta volna a meccset Lídia), majd az ír hölgy fogásokba és menekülésbe kezdett, így a folyamatos bunyó nehezen alakulhatott ki - ami a mi lányunknak talán kedvezett volna. Összességében a rutintalanság kiütközött Lidin, ám kis jó indulattal dönthettek volna a javára is - értékelt Barkóczi László, aki szerint remekül helytállt tanítványa nemcsak az Eb, de előtte a több hetes edzőtábor alatt is.

A magyar válogatott szakmai vezetője Kovács Mária és Ancsin Katalin volt.