Három bunyós és egy edző a régióból az Eb-n

Szófiában elkezdődik a 2017-es junior és ifjúsági női Európa-bajnokság a héten! Nagy Angéla és Simon Evelin, valamint kiemelt edzőként Salánki László is a DVSC-t, valamint természetesen Magyarországot képviseli, a magyar utánpótlás válogatott tagjaként. Mellettük Monostori Lídia a Dávid SC-ből került be a válogatott keretébe. Büszkék vagyunk rátok, ügyesek legyetek!

Mint a hétfői sorsoláson kiderült, mindkét DVSC-s lány az alsó ágon van. Nagy Angéla (ifi 57 kg) holnap csap össze egy horvát lánnyal, Sara Halimivel (a sorsolásokról mellékelt képeink is informálnak titeket). A legjobb 16 között bokszolnak, s csak reméljük, hogy Angi utána megmérkőzhet majd másnap (szerdán) az ír Clarke és a bolgár Yesipenka csatájának győztesével is - az már a legjobb 4 közé menne majd, vagyis éremért. Ám egyelőre a feladata Anginak: a horvát csajjal boldogulni.

Csütörtökön Simon Evelin (junior 48 kg) az olasz Giulia Alotával meccsel, méghozzá a legjobb 8 között, s mivel itt 10-en vannak a súlycsoportban, a legjobb 8-ba jutásért nem kell csatáznia. Evelin tehát, ha nyer, már érmes. Ám ez a teljesen újoncnak számító lánynál - vagyis, hogy meccset nyer - nagy siker lenne egy Eb-n. Ám miért utazott Bulgáriába, ha nem ezért, a siker eléréséért?! Evelin, ha győz, utána már akár belorusz, francia, angol vagy német riválist is kaphat a 4 között.

A Dávid SC versenyzője Monostori Lídia 46 kg-ban képviseli Magyarországot a Junior Európa Bajnokságon Szófiában.  Július 6-án kezd egy ír lány, Ciara Eve Brien ellen (8-an vannak a súlycsoportjában). Reméljük, az orrsérülése nem fogja akadályozni abban, hogy teljes erőbedobással küzdjön. Ha nyer, már érmes, és két nappal az első meccs után vagy egy ukrán, vagy egy bolgár lány ellen vívhat a döntőbe kerülésért Lídia.

Hajrá magyarok! Hajrá Észak-alföldi Tornádó Ökölvívó Régió!