Akik ott voltak tőlünk, nálunk mind nyertesek

Negyedik régiók közötti csapatmeccsén van túl az Észak-alföldi Tornádó együttese 2016-ban, ám ahogy Miskolcon, úgy ma, szombaton Kecskeméten (a Dél-alföldi Betyárok vendégeként) is foghíjas csapattal álltunk ki. Tanulság: ha minden súlyban ki tudnánk állítani embert, vélhetően nyerjük ezt az összecsapást, ám ilyen hátránnyal indulva (7 súlycsoportban nem volt bokszolónk, így ezeken egyenként 0-4 volt ellenfelünknek), idegenben nem volt sok sansz a csapat összesített győzelmére. Nem úgy, mint a két hazai csapatbajnokinkon, amelyeken simán nyertünk. Más kérdés, hogy Szabó Ildikó régiós koordinátor szerint akik ringbe léptek a mieink közül mind dicséretet érdemelnek, hiszen hozták magukat, mégis, olykor "véletlenül" a hazai bunyós kezét emelték magasba... További képek a Facebook oldalunkon (KATT IDE)!

A történethez hozzátartozik az is, hogy bár a szabályok szerint a régiók közötti bajnokságban mindkét fél (mindkét régió) képviseltetve kellene legyen legalább egy bíróval, de ezúttal a szövetségi bíróküldés nem terjedt ki arra, hogy a mi térségünkből is legyen pontozó...

EREDMÉNYEK a mellékelt fotóra kattinva olvashatók!

Deél István elmondta, hogy a két hajdúsámsoni bunyós (Pallai Kevin és Veres Tibor) döntetlenje egyaránt igazaságosnak tűnt, nagyon komoly derbiken keményen megdolgoztak az 1-1 pontért remek ellenfelekkel szemben. Tivadar Lajos és Zakar Mihály volt még ott csapatunkkal.

Az összes mérkőzést figyelembe véve kiváló régiós fordulón vagyunk túl, hiszen valóban kitettek magukért a srácok. Akik a pontozóknál vereséget szenvedtek, azok is ügyesek voltak, sőt, nem lettünk volna meglepődve, ha a mieink kezét emelik magasba ezeken a meccseken is. Szóval Lakatos Csaba és Bernáth László veresége némi mosolyt csalt a helyszínen lévő stábunk arcára, de ha így látták a pontozók, lelkük rajta. Bernáth Ricsi ellen viszont nem álltak ki, Ramos Ricsi esetében pedig közvetlenül a meccs előtt lépett vissza vetélytársa. Balogh Zsolt sem bunyózott hasonló okok miatt (és nyert egy ütés nélkül). Viszont sajnos 7 esetben vendéglátóink mondhatták el ugyanezt, vagyis azt, hogy izzadtság nélkül zsebelték be a győzelemért járó pontokat. Hatszor nem volt bunyósunk az adott párban, egy alkalommal öklözőnk kicsivel, de túlesett a súlyhatáron. Aki kesztyűt húzott még (a már említetteken kívül): Bernáth Attila szépen bokszolva aratott sikert.

Viszont, ahogyan fentebb már említettük, akárhogyan is alakulnak a mérkőzéseink, azt a hátrányt nem lenne szabad felvállalnunk legközelebb, hogy eleve jókora mínuszból indulunk a hiányos súlycsoportjaink miatt.

Ugyanakor dicséretet érdemelnek azok a klubok, akik elutaztatták versenyzőiket a viadalra, úgy, mint a törökszentmiklósiak, a HISE és a DVSC. Ám a régió ennél szerencsére jóval több egyesületből áll...

A fotókat Szabó Ildi készítette.

Ezzel idén 2-2-re alakult a győzelem-vereség arányunk. A következő fordulóban lehet majd javítani!