Komor Norbert válogatottat verve lett a legjobb vendég bunyós

Miskolcon (április 3-án) rendezték meg azt a régiós csapatbajnoki fordulót, amelyen a hazaiak (Észak-Magyarország) és a mieink (Észak-Alföld) összecsaptak. A végeredmény szerint elszenvedtük idei első vereségünket (44-21-re), ugyanakkor több kiváló produkciónak örülhettünk. Ezek közé tartozik Komor Norbert bunyója, aki úgy bokszolt neves ellenfelével szemben, hogy nem lehetett más a vége, mint sima győzelem. Moldoványi Bence (NYVSC-Big Boxing) meg egyszerűen leterítette riválisát (többször is), így ott szerencsére nem ment el a meccs a pontozásig, akkora volt a nyíregyházi bunyós fölénye (KO)... Több más öklözőnk esetében viszont finoman szólva is kérdéses volt a döntetlen (4 bírónál erre van lehetőség a csébéken), ám ezzel nem tudunk mit kezdeni. Gratulálunk ellenfelünknek, de a mieinknek még inkább! (A mellékelt jobb oldali fotóra kattintva elérhető a számszerű végeredmény meccsenkénti lebontása. A Bal oldali képen a vendég Tornádó csapata.)

Salánki László: - Nagyon örülök Norbi teljesítményének, aki ugyebár már egy ideje a Madárfészeknél edz, de hamar megtaláltuk az összehangot egymás között. Jó volt a sarkában állni. Norbi fölénye hatalmas volt, a kombinációival felőrölte az ifiknél ebben a súlycsoportban első számú válogatott ellenállását. Úgy voltam vele, emiatt a meccs miatt, Norbi miatt van értelme rohannom a németországi edzőtábort és versenyt követően - gyakorlatilag egyből ide utaztam, nem haza. Azt hiszem, ha Miskolcon ilyen fölényt mutatunk egy helybéli favorit ellen, az jelent valamit, ahogy az is, hogy őt választották a legjobbnak régiónkból. Ami Bernáth lacit és Lakatos Csabit illeti, azon már csak mosolyogtunk, hogy őket döntetlenre hozták ki. (A fotó friss, a csébén készült Norbiról és Laciró.)

Hutai László: -Lakatos Jani 66-ban indult, pedig csak 61 kiló volt. Tapasztaltabb ellenfelével szemben az első két menetben jól bokszolt, sikerült a riválist megszorongatnia. Aztán a harmadikra elkészült Jani az erejével, de az egész mérkőzésen dicséretesen küzdött.

Nagy Lajos: - Az első menetben meg volt ütve az ellenfél fejen, számoltak is rá. A másodikban ugyanez történt, csak akkor testre kapott nagyot. Ettől lement a srác, de felkelt, majd a következőtől lent is maradt. Második menetes KO-val győzött Moldoványi Bence. (A kép archív, egy azai pofonpartin készült az akkor kékben lévő Bencéről Hevesi Tóth Krisztián ellen.)

A srácoknak gratulálunk a helytálláshoz, reméljük, hogy itthon vissza tudunk vágni majd az igen erős észak-magyarországi régiónak ezért a fiaskóért!

Hajrá, magyar boksz!