Újítás: a régiók közötti csapatbajnokság

A 2016-os évben a Magyar Ökölvívó Szakszövetség több eddigi versenysorozatot megtart, míg lesz egy új is (régiók közötti csb, CSAK junior és ifi fiúknak). A nemzetközi versenynaptár már publikus, a magyarországin még dolgoznak. Lássuk, mire számíthatunk idén, illetve melyek a legaktuálisabb programok januárban!

A részletes műsort később felrakjuk, egyelőre felsorolás szintjén beszéljünk a versenyekről!

U21-es BAJNOKSÁG

A tavaly ismét életre hívott U21-es bajnokság folytatódik 2016-ban is. Igaz, legutóbb meglehetősen szolid érdeklődés (minden súlycsoportban összesen 37 nevezés) mellett történt mindez, ám a szövetség reméli, hogy ebben az évben sokkal többen indulnak el a viadalon, amely a már felnőtt, de még tapasztalatlan bunyósoknak ad hazai versenyzési lehetőséget (21 éves korig). Idén is 5 forduló lesz, az utolsó egyben maga a döntő, ahol súlycsoportonként az oda bejutott 4-4 legjobb méri össze tudását körmérkőzéses formában. Az U21-es bajnokságra április 4-ig lehet nevezni, maga a sorozat májusban rajtol.

RÉGIÓK KÖZÖTTI CSAPATBAJNOKSÁG

Résztvevők: a 8 hazai bokszrégió, 4 a nyugati, 4 a keleti csoportban. A csoportmeccsek után lesz egy négyes döntő. Tavasz-őszi rendszerben lesz a rendezés. Magyarán itt is, ott is bokszolnak a régiók egymással (oda-vissza) a csoportokban. Az 1. fordulóra már január 30-án (szombaton) sor kerül, ráadásul éppen Debrecenben, ahol a mieink, vagyis az Észak-alföldi Tornádó Ökölvívó Régió a Dél-alföldi Ökölvívó Régióval csap össze. Maximum 17 pár küzdelme lehet ebben a sorozatban alkalmanként, és kizárólag junior, valamint ifjúsági fiúk nevezhetők. Magyarán a serdülők és a lányoknál minden korosztály ki van véve a régiós csb-ből.

RÉGIÓN BELÜLI POFONPARTIK

A hagyományos, gyakorlatilag havi rendszerességgel tető alá hozott pofonpartikat 2016-ban is megrendezzük. Elsősorban Debrecen helyszínnel, de reményeink szerint idén is bekapcsolódik több más település, ahogyan 2015-ben például Hajdúhadház, Nyíradony vagy Körösszakál tette. Ezeken szokásos módon három magyarországi megye (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok) adják a gyerek, serdülő, junior, ifi és olykor felnőtt bunyósokból álló mezőnyt, valamint olykor más megyékből, illetve Romániából is jönnek rendszeresen tehetséges bokszpalánták. 2015-ben egy-egy saját rendezésű pofonpartinkon legkevesebb 15-20 pár, de nem ritkán 35-40 meccs is előfordult az egynapos versenyeken. Idén sem szeretnénk ezt alább adni! Az első ilyen pofonpartira vélhetően a január 30-án esedékes régiós csb keretén belül kerül sor majd Debrecenben, vagyis a maximum 17 régiós csb-meccs közé beillesztünk jó néhány régión belüli pofonpartis összecsapást is.

A további versenyekről később...