Három érem és egy Eb-induló a régiónak az ifi bajnokságról

Az ifjúságiak országos bokszbajnokságát Nagykanizsán rendezték 2015 novembere első hetében. A serdülő és a junior korosztályhoz képest itt most kevesebb versenyző indult ebből a térségből, ám végül a dobogó mindhárom fokára állhatott egy-egy régiós bunyós. Aranyérmet az NYVSC-Big Boxingos Kovács Richárd szerzett, míg ezüstöt a szintén ebből a klubból érkező Moldoványi Bence. Bronzérmet a DVSC-s Komor Norbert vehetett át. Kovács Ricsi egyébként ezek után november 20-tól Lengyelországban az ifi Európa-bajnokságon a magyar válogatottat erősíti.

Ifjúsági országos bajnokság, 2015.
Régiós érmesek

49 kg:
I. Virbán Martin MAA-SZN
II. Moldoványi Bence (NYVSC-Big Boxing SE)

60 kg:
I. Kovács Richárd (NYVSC-Bib Boxing SE)
II. Kirán Murat (MAA-HRB)

91 kg:
I. Kóczé Artúr (VSC)
II. Berki Károly (TBK)
III. Kocsis Riczhárd (GAA-MMF) és Komor Norbert (MAA-DVSC)

A nyíregyháziak (edzőjük Nagy Lajos) Moldoványi Bence a döntőben talált csak legyőzőre, méghozzá a később a torna legjobbjának is megválasztott Madárfészkes Virbán martintól pontozással. A remek eredményt az NYVSC másik nagy tehetsége, Kovács Ricsi túlszárnyalta, ő ugyanis gyakorlatilag mindenkit megvert ezen a bajnokságon. Magabiztosan öklözött a 60 kilós sportoló, a fináléban pedig már nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából, és ugyancsak megérdemelten nyert egy másik Madárfészek-ifjonc, Murát Kiran ellen. Ricsi ráadásul már biztosan ott lesz a lengyelországi kontinensviadalon is, ahol izgulhatunk érte.

A DVSC-hez tartozó, itt nevelkedő, de pár hónapja a Madárfészek Ökölvívó Akadémián edző Komor Norbert a 91 kilósok között ezúttal nem bírt a későbbi aranyérmes Kóczé Artúrral az elődöntőben. Ezzel 1-1-re alakult kettejük párharca idén (a Bornemissza emlékversenyen ugyancsak a négy között Komor győzött). A megosztott pontozásos vereség után bronzérmet vehetett át Norbi - hajdúhadházi klubedzője Salánki László.

Szép volt, srácok!

Fotók: 1. Moldoványi Bence, Nagy Lajos és Kovács Richárd (az ifi ob-n), 2. Komor Norbert és Salánki László (archív)