21 pontszerző, 14 érmes a régióból a serdülő ob-n

Az Egerben szeptember végén megrendezett országos serdülő bajnokság sikeres volt az Észak-alföldi Tornádó Ökölvívó Régió számára. Klubjaink közül többen érmeket, köztük Bernáth Richárd (DVSC), Vastag István (Szolnok) és Fortunyák Patrik (Dávid SC) révén három aranyat is szerezve. Nem mellékesen a DVSC a legeredményesebb klubja lett az idei serdülő ob-nek a résztvevő 37 egyesület közül. (A fotón balról - archív képeken, katt rá a nagyításért - Bernáth Ricsi, Vastag István, Fortunyák Patrik - by Koppányi.)

Összesen több mint 140 fiatal, 13-14 éves bokszoló részvételével zajlott az országos bajnokság, amelyen gyakorlatilag minden súlycsoportban értek el régiós bunyósaink szép eredményeket.

Szerencsére nem csak egy klub vitte a prímet, mert bár  DVSC 10 nevezett öklözőjéből 6 dobogóra állhatott (ötnek Salánki László, egynek Hutai László a trénere), egy aranyat is bezsebelve, mellettük a nyíregyházi Dávid SC (edző Molnár Bence és Vánczku Csaba), valamint a szolnokiak (a verenyen résztevő edzők neve később) is hoztak egy-egy aranyat, sőt, egyéb jó helyzéseket, akárcsak a hajdúsámsoni HISE (edző Máté Attila), a másik nyíregyházi klub, az NYVSC-Big Boxing Club (edző Nagy Márk), vagy éppen a Hajdúböszörményi Ökölvívó SE (Edző Bereczky Gábor), illetve Hajdúszoboszló (?) is.

A DVSC a klubok között is az élen fejezte be a serdülő országos bajnokságot (28 pont), megelőzve a második KSI-t (22) és az RSK-t (21).


(A DVSC csapatképéről hiányzik Hutai László edző.)


(A HISE csapata.)


(A Dávid SC csapata.)

A régió helyezett bokszolói (súlycsoportonként):

38.5 kg
3. Bagi László (DVSC)
5. Balogh József (NYVSC)

40 kg
3. Bernáth Zoltán (DVSC)

41,5 kg
1. Bernáth Richárd (DVSC)

43 kg
1. Vastag István (Szolnok)
3. Lakatos Patrik (DVSC)
5. Béres Levente (Dávid SC)

44,5 kg
3. Kanalas Dániel (HISE)
5. Joó Zsolt (Hajdúszoboszló)

46 kg
2. Búza Attila (Hajdúszoboszló)

48 kg
5. Szilágyi Antal (DVSC)

50 kg
5. Molnár Ádám (Hajdúszoboszló)

54 kg
3. Rézműves Richárd (DVSC)

59 kg
5. Balogh Dávid (DVSC)

62 kg
1. Fortunyák Patrik (Dávid SC)

65 kg
2. Horváth Attila (Dávid SC)
3. Nagy Richárd (HBO)

68 kg
2. Veres Tibor (HISE)

+76 kg
2. Lakatos Csaba (DVSC)
5. Boros Bendegúz (Szolnok)
5. Bodor Miklós (NYVSC)

Szép volt, srácok!

Hamarosan következik a junior országos bajnokság, amelyet Debrecenben rendeznek október 21-24. között!!! Erről versenykiírást közzéteszünk hamarosan...