Négy régiós lány remekelt Lengyelországban a Szilézia Kupán

Az NYVSC Big Boxing Club versenyzője, Korcsmáros Ramóna Mercédesz 64 kilóban bronzéremig jutott, míg a DVSC csapatából Nagy Tímea (75 kg) is a harmadik fokra léphetett a dobogón, Pallás Szimonetta (81 kg) ezüstérmet vehetett át, míg Nagy Angéla (52 kg)aranyérmet. Gratulálunk, a hölgyeknek!

A rangos lengyelországi nemzetközi viadalon a felnőttek között lépett szorítóba Nagy Tímea, valamint (fura módon a névnapját és a huszadik születésnapját is ott ünnepelve) Korcsmáros Merci (edzője klubjában Nagy Lajos). Utóbbi bunyósunk az első körben - akűárcsak a többiek - egy lengyel, vagyis hazai versenyzővel kezdett. Nyerte ezt az összecsapást, de utána az elődöntőben egy ausztrál ellenféltől pontozással kikapott, így nem sikerült a fináléba verekednie magát. Ő maga így látta a lengyelországi eseményeket:

- Jól éreztem magam a csapattal, összetartó volt. Az első meccsemmel meg vagyok elégedve, a második lehetett volna kicsit összeszedettebb. Összességében viszont úgy gondolom, hogy én megtettem a tőlem telhetőt és kiadtam ami bennem van. Nem érzem úgy, hogy bármi szemrehányást tehetnék magammal szemben, mert úgy jöttem le a meccsemről, hogy igazán elfáradtam. Az ausztrál lány erős volt, testen is erőseket ütött. A bronz így is megvan, de szerettem volna még feljebb kerülni!

Nagy Timi a lengyelek klasszisát, Fidurát kapta ellenfélnek a legjobb négy között, akivel megszenevdett. A mérkőzésen jól kezdett Salánki László edző bunyósa, és ahogyan várható volt kemény összecsapás bontakozott ki, amelyben azonban eleinte Nagy Timi akarata érvényesült jobban. Nagyjából a mérkőzés közepétől kezdte átvenni az irányítást Fidura, és egyre keményebben rohamozta Timit. Ugyanakkor a mérkőzésvezető több alaklommal is a magyar sarkot hátrányosan érintő módon szakította félbe a találkozót, aminek az lett a következménye, hogy id. Balzsay Károly a negyedik, záró menetben bedobta a törülközőt, megelégelve a meccs ilyen módon való alakulását. Timi azt nyilatkozta nem tudja mi lehetett volna, ha nem így ér véget a meccs, és pontozásra kerül a sor.

Ami Nagy Angélát illeti, ő a junioroknál 52 kilóban bokszolt, ahol két lengyel vívott előtte meccset egymással, amjd a győztessel került össze Angi. Ezen a meccsen jól sült el a fiatal tehetség keze, és megérdemelt sikert aratott. Ezzel meg is nyerte a gliwicei versenyt, ami bár nem volt hosszú a számára, de hazai (ráadásul a kettő közül vélhetően a jobbik) bunyóst legyűrni nem szorul magyarázatra. Szép volt Angi! Maga a versenyzőnk így kommentálta az eseményeket: - Annyira nem volt erős a lány, de jól bírta az ütéseket. Azt hittem már az első menetben vége lesz, de nem így alakult, végig ment a meccs. Úgy érzem többet ütöttem a lengyelnél és tisztábbakat. Ráadásul örülök, hogy meg tudtam csinálni, amit nemrég kezdtünk el gyakorolni Lacival, vagyis, hogy a fogásokból is ütéssel jöjjek ki.

Pallás Szimonetta a 80 kilósok között (ifi) a válrozatosság kedvéért ugyancsak lengyel lánnyal mérkőzött meg, s győzött. Ő bővebben is mesélt a meccséről: - Az elején tartottam ellenfelemtől, mert nem szeretek balkezesek ellen bunyózni, de aztán belejöttem, sőt, sikerültek a leforgások, és úgy egészében véve nagyon jól éreztem magam a mérkőzésen. A döntőben jöhet a kazah lány ismét. Jött is, méghozzá Szimi még erősebbnek érezte, mint a múltkori (egy korábbi versenyen) alkalommal. A DVSC-ben korábban Zöld Ferencnél, ám nyár vége óta Hutai Lászlónál edző bunyós elmondta, érzi, ahogy fejlődik, ám ellenfele is egyre jobb, így vereség lett belőle. A kondijával rendben volt minden Szimonettának, az ereje is megvolt az esetleges siekrhez, de úgy érezte, hogy a boksz vívó részében fölé nőtt a kazah még.